Wie is Valleur

Valleur is er klaar voor - Copyright Valleur Tekst & CommunicatieValleur Tekst & Communicatie is lust en leven van Monique van de Vall. Het vak leerde ik onder andere bij diverse communicatiebureaus. Maar lang daarvoor leerde ik van mijn ouders iets veel belangrijkers: werken. Als gedreven middenstanders met een aantal zaken waren ze dag en nacht in touw. Je talenten zijn niet je verdienste, zei mijn vader altijd. Je hebt ze gekregen, dus gebruik ze dan ook.  Die energie is mijn basis. En mijn leidraad.

Ik doe wat ik doe met zó veel plezier, dat ik eigenlijk nooit het idee heb dat ik werk. Mijn werk maakt deel uit van mijn leven. Mijn leven maakt deel uit van mijn werk. Daarom is wat Mahatma Gandhi ooit gezegd heeft een van mijn levensmotto’s: ‘Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’.

Samen met @theathijssen ben ik daarnaast met veel plezier initiatiefnemer van Open Coffee Bommelerwaard. Iedere tweede woensdag van de maand komen ondernemers en andere bevlogen geesten uit de Bommelerwaard ’s morgens vroeg bij elkaar om te netwerken. Achterliggende gedachte: eerst delen, dan ontvangen. In onze visie gaat netwerken om ontmoeten, om van daaruit te gunnen. Daar kan geen kartonnen visitekaartje tegenop. Ook al wordt er natuurlijk weleens eentje uitgedeeld …

Met mijn beeldscherm als vast venster op het leven ben ik van lieverlee begonnen met het maken van tekeningetjes met de muis. Zo tussen de bedrijven door. Daar moet je wat mee doen, zei de omgeving. Een boek! Leuk! Past bij jou! We zien het je doen! Welnu, dát komt er voorlopig nog even niet, maar wel besloot ik om de tekeningen, met een knipoog naar mijn oorspronkelijke stiel, te vertalen naar beelden voor deze website. Et voilà!